15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZgonea sare la beregata lui Calin

Zgonea sare la beregata lui Calin

Plecarea din partid a primarului Antonie Solomon pare sa-i fi bulversat pe pesedistii doljeni. Deputatul Valeriu Zgonea a cerut conducerii judetene a partidului schimbarea strategiei politice la municipiu pentru a pregati un tânar pesedist care sa fie contracandidatul actualului primar la alegerile locale din 2008.


Desi a declarat ca nu doreste sa puna la indoiala activitatea presedintelui PSD Craiova, Neculai Grigoras, social-democratul Zgonea l-a si vazut plecat din fruntea filialei din momentul alegerilor de la municipiu care vor avea loc pe 25 martie.


Modelul promovat de actuala conducere a organizatiei PSD Craiova l-a nemultumit profund pe euroobservatorul de la Bruxelles, deputatul Valeriu Zgonea, care s-a declarat indignat de modul de desfasurare a sedintelor in cadrul organizatiilor de cartier. „Ii voi scrie o scrisoare presedintelui Calin pentru a-i cere sa fie organizate intâlniri intre delegatia permanenta de la municipiu si consilieri si intre parlamentari si delegatie. Daca o organizatie are 200 de oameni si la adunarea generala vin 20, se stabileste ca zece dintre ei sunt delegati la conferinta municipala. Daca se va continua asa, vom ajunge la 15-20%, iar noi trebuie sa obtinem in alegeri 40-45% pentru a putea promite celor care muncesc pentru organizatie un loc pe liste“, a spus Zgonea. In plus, acesta a acuzat conducerea filialei municipale ca tine secrete sedintele, aceasta fiind o caracteristica a intregii organizatii judetene a PSD.


Vicele Iordache, posibil candidat la presedintia PSD Craiova


Deputatul a precizat ca nu este singura data când ii cere presedintelui Calin reorganizarea si revigorarea filialei, insa de fiecare data discutiile nu au dus la nici un rezultat. Zgonea a dat si un ultimatum conducerii PSD, declarând ca, in cazul in care nu va fi luat in seama, isi va lua carnetul de membru si se va transfera la alta organizatie locala din Dolj. „Eu am mai ridicat aceasta problema la consiliul judetean si atunci am avut senzatia ca m-au inteles, insa ulterior am aflat ca lucrurile merg tot asa. Ei trebuie sa stie ca mai suntem si noi, cei tineri, de 30-40 de ani, cu care trebuie sa discute. Organizatia municipala a PSD sufera de sindromul Real Madrid. A câstigat tot ce se putea câstiga, insa modelul pe care il urmeaza acum nu mai este de actualitate, iar atunci când lucrurile nu mai merg cum trebuie la echipa, se schimba antrenorul. Daca nu se va schimba nici de data asta nimic, imi voi lua carnetul de membru si ma voi duce la Tuglui“, a spus deputatul Zgonea.


Acesta a nominalizat si câteva persoane care ar dori sa ii ia locul „antrenorului“ Grigoras. Printre potentialii candidati la alegerile de la municipiu din 25 martie se numara, dupa spusele euroobservatorului Zgonea, viceprimarul Sorin Iordache, consilierii locali Dan Magla si Emil Stefârta, dar si deputatul Claudiu Manda, care inca nu si-a manifestat dorinta de a candida. Viitorul presedinte al PSD Craiova va avea datoria, in opinia deputatului Zgonea, sa pregateasca un contracandidat primarului Craiovei, Antonie Solomon, la alegerile locale din 2008. Acesta va trebui sa indeplineasca, in primul rând, conditia de vârsta de pâna in 40 de ani, pentru a putea câstiga si electoratul tânar din Craiova, care a fost neglijat.


Calin il invita pe Zgonea sa se puna la curent cu noutatile


In timp ce deputatul Valeriu Zgonea isi trage de urechi colegii si superiorii, transmitându-le sa se trezeasca la realitate, seful pe linie de partid al euroobservatorului, deputatul Ion Calin, il indeamna sa isi reactualizeze cunostintele despre problemele intâmpinate de un partid de opozitie. In opinia presedintelui PSD Dolj, Ion Calin, sederea prelungita la Bruxelles a lui Zgonea si-a pus amprenta pe activitatea alesului care nu mai este la curent cu ce se intâmpla la filiala. „Valeriu Zgonea nu cred ca si-a facut temele cum trebuie. In primul rând, noi am avut numeroase intâlniri cu cei de la municipiu, dar el nu a participat la nici una pentru ca a fost la Bruxelles. In al doilea rând, nici nu mai avem organizatii de cartier care sa aiba 200 de membri, pentru ca dintr-un partid de opozitie pleaca multi. Referitor la faptul ca tinerii nu sunt ascultati in partid si nu au putere de decizie, Valeriu Zgonea ar trebui sa stie ca avem doi vicepresedinti tineri, iar 30% dintre membrii nostri sunt tineri. Dar cu cei batrâni ce sa facem, sa-i impuscam?!“, a spus Calin. Parerea deputatului Calin e impartasita si de cel vizat de afirmatiile lui Valeriu Zgonea, presedintele PSD Craiova, Neculai Grigoras. Acesta a declarat ca nu are ce sa-si reproseze in activitatea desfasurata in calitate de presedinte al PNL Craiova. „E adevarat ca in ultima perioada prezenta e mai redusa pentru ca acum suntem in opozitie. Cât priveste intâlnirile, programul lor este transmis la organizatia judeteana si Valeriu Zgonea putea oricând sa-l consulte. Noi nu putem sa stabilim aceste intâlniri numai sâmbata si duminica, când vin parlamentarii, datorita timpului scurt. Eu nu am ce sa-mi reporsez si nu imi permit sa fac asemenea compromisuri, mai ales acum, când a ramas atât de putin timp“, a spus Neculai Grigoras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU